Jak se ALLIMAX ® vyrábí?
Chemik Peter Josling, vědec Norman Bennett a jejich spolupracovníci nedávno přišli s úplně novým, patentovaným postupem na přípravu česnekového doplňku obsahujícího pravý, nepřetvořený alicin.
Alicin je ve velké koncentraci olejnatá nestabilní substance, která se rychle
rozkládá. Náš patentovaný proces výroby alicinu však alicin velmi rychle
rozředí na koncentraci, při níž se stává stabilním a může se snadno dehydrovat,
aby se vytvořilo složení ALLIMAX®.
ALLIMAX® je vyroben stejným způsobem jako alicin získaný z čerstvého
česneku. V jedinečném procesu s kontrolou teploty a tlaku se používá voda
na opakované odplavování alicinu z reakční nádoby hned po vytvoření alicinu.
Takto vytvořený vodou ředěný extrakt alicinu se dále ředí a sublimačně
suší na maltodextrinovou matrici pro výrobu stabilního alicinového prášku.
Kontrolované podmínky zachovávají účinek a bioaktivitu alicinu.
Díky tomuto sofistikovanému zdokonalenému postupu se podařilo získat aktivní
složku česneku – alicin – a dopravit ji tam, kde to tělo potřebuje.